Afslutningsfesten 2023

 

Afslutningsfest Borup IF 2023.

Der var god opbakning til Borup Idrætsforenings herreholds og SUB 09 dameholds afslutningsfest i Låstrup Forsamlingshus lørdag den 11. november. Hele 94 gæster deltog i denne årets sidste fest i klubben. 

Formand Poul Johannessen bød velkommen til festen. Han oplyste, at bestyrelsen er stolte af fortsat at kunne præstere så god en opbakning i en lille klub som Borup IF og SUB 09. Aftenens program blev præsenteret og Poul takkede på forhånd aftenens frivillige i baren som er Julie og Kathrine, Frivillige i køkkenet, som er Anabel, Karla og Agnete. Han takkede også Karin for at lave aftenens forret og Per Sloth for aftenens hovedret. Endelig en stor tik til Simon Nielsen for at ville spille op til dans efter maden. 

 

Poul Johannessen bød velkommen til afslutningsfesten 2023. 

Ud over at byde velkommen, kunne Poul offentliggøre, at Borup Idrætsforening netop har indgået en ny sponsoraftale med OK, hvor Borup IF får et støttebeløb, hver gang medlemmerne køber brændstof på én af firmaets 670 tankstationer i Danmark. Herunder på de nærmeste tanke i Møldrup, Gedsted eller 3 tankstationer i Viborg. Det er Søren Kristian Mikkelsen fra sponsorudvalget, der har landet den aftale. Der bliver snart offentliggjort detaljer om aftalen. 

Herrer 40+

Holdleder Per Sørensen kunne berette om et år, hvor ikke alt var gået efter forskrifterne. Holdets mål havde både i foråret og i efteråret haft som mål ikke at rykke op. 40+ herrerne blev imidlertid regionsmestre her i efteråret, så derfor lykkedes det ikke at undgå oprykning. 

Poul Johannessen overrakte en pokal fra DBU til Per Sørensen. Poul læste en kort gratulering fra DBU op for forsamlingen. Per takkede for pokalen og oplyste, at sidst han havde en pokal i hånden, var det fra Skive Badeland, så det var en noget uvant situation for ham at blive begavet med en pokal på holdets vegne. 

Per Sørensen takkede Søren Jensen og Søren Mikkelsen for god hjælp med fodboldholdet og han takkede Karin Elkjær for vask af tøj til alle kampe. 

Per takkede også Borup Idrætsforening for god social opbakning til kampene. specielt Julie og Kathrine, som i langt de fleste kampe har stået for at grille pølser og servere fadøl på terrassen. Et tiltag, som havde givet genlyd hos holdets modstander. De var synligt misundelige over den gode service, som ydes ved kampene i Borup IF. 

Årets spiller på herrer 40+ blev Allan Hermansen. Han var måske også den eneste spiller som tydeligt havde givet udtryk for, at han var imod at holdet ikke skulle spille for at vinde for at undgå oprykning, og det lykkedes for Allan at skabe forståelse for, at holdet burde og skulle spille for at vinde. 

Paw Brøns tog på vegne af spillerne ordet og takkede Per Sørensen og Søren Mikkelsen for en fantastisk indsats på holdet. Spillerne har samlet ind til en kurv til de 2 herrer. Kurven blev overrakt til klapsalver fra forsamlingen. 

Paw Brøns fortsatte med at overrække en vingave til Karin Elkjær for velvillig hjælp til at få vasket holdets spillertøj. 

Kridterne.

Søren Bach Møller tog ordet på kridternes vegne. Han oplyste, at kridterne hvert år udnævner "Årets Kridter". Søren blev selv udnævnt til den ærefulde titel i 2022. Derfor skulle han nu videregive titlen til en ny kridter. 

Søren indledte dog tale med at takke træner Kristian Kjær. Han har nu været i klubben i 5 år, og han har som den første træner ikke brokket sig over fodboldbanen, og det er fedt som kridter med ansvar for baneforholdene, at have tilfredse kunder. God vind til Kristian Kjær i ØK fra næste sæson. 

Søren fortsatte med at fortælle, at de 8 kridtere har det godt socialt og har et godt samarbejde om at holde banerne ved lige. Alle kridtere laver det samme, så det kan godt være svært at finde argumenter for at udnævne én som Årets Kridter. Søren har grublet over argumenter for at finde og udnævne én frem for de andre. Det er lykkedes at finde et emne til titlen, som samvittighedsfuldt har været kridter i mange år. Han har tilmed lidt længere til Låstrup Stadion end de øvrige kridtere, for han bor i Møldrup. 

Det der her gjorde udfaldet var, at Årets Kridter 2023 gav en drink til Søren til dette års Fyrfest i Viborg. 

Årets Kridter 2023 er Per Sørensen.

Herrer serie 5

Holdleder Jonas Hauris Hansen tog ordet. Han oplyste, at holdet i det forløbne år har skiftet ud på trænerpladserne, idet Magnus og Johan rejste til København og Carsten Gundersen tog over i deres sted med god succes. Trænernes forventning til holdet var, at der skulle spilles positivt fodbold, og det skulle være sjovt at spille på holdet. 

Det sidste har holdet formået til overmål med 35 scorede mål og masser af offensiv fodbold. Forsamlingen gav på opfordring en stor hånd til trænerteamet. 

Årets spiller på serie 5 er en spiller, der startede året med at blive holdets nye anfører. Carsten kunne jo ikke både kunne være træner og anfører på samme tid. Årets spiller på serie 5 er Jeppe Bleicken. 

Herrer serie 2

Træner Kristian Kjær tog ordet. Han oplyste, at han som afgående træner ønsker at takke dels SUB 09 og Borup IF for 5 gode år i hans trænergerning. Han har nu haft førsteholdet i herreafdelingen i 3 år og glæder sig til at kunne overlevere et fantastisk hold til en ny træner, når han selv fortsætter i ØK i den kommende sæson. 

Der er mange at takke efter en så lang periode i klubben. Det er umuligt at nævne alle men 1000 - 1000 tak til Borup IF for fantastiske år. Han kender klubben som en fantastisk klub med gode kridtere, gode kiosk-hjælpere. Dem har Kristian alle sat stor pris på. han ønskede specielt at takke assistenttræner Steffen Frederiksen, målmandstræner Bo Soelberg, holdleder Christopher Justesen, banefordeler Kurt Elkjær og serie 5 træner Jonas Hauris Hansen for godt samarbejde gennem den forløbne sæson. 

Årets spiller er en spiller, som er pisse træls at spille imod. Han jerner igennem, og så er han en rigtig Borup Mand. Årets spiller på serie 2 er Frederik Hvid. 

Træningsfliden 2023 har været et tæt parløb og først til allersidst kom der alligevel et uventet afbud, så det kunne afgøres, at træningsfliden 2023 går til Sebastian Kjær. 

Formand Poul Johannessen takkede Kristian Klær for 5 gode år i klubben og ønskede ham al mulig held og lykke i hans nye klub på den anden side af sundet. 

Christopher Justesen tog ordet og takkede Kristian Kjær for godt samarbejde om holdet gennem tiden med mange gode udfordringer og gode sociale fællesskaber omkring førsteholdet. 

Dejligt at prøve at rykke op i serie 2 efter 17 år i lavere rækker. Endnu en gang blev der givet en applaus til træner Kristian Kjær. 

Frederik Hvid tog ordet som anfører på serie 2 holdet. Spillerne har virkelig sat pris på at have Kristian Kjær som træner. altid veloplagt til taktik og oplæg. Kristian og Frederik har begge sat pris på at vinde, så lidt ærgerligt, at Kristian forlader klubben. 

Frederik takkede også Kristian for at have fokus på det sociale med fester i klubben og hjemme hos Kristian i Halskov.

Døren er åben, hvis Kristian igen skulle søge trænergerning i klubben her. 

Spillerne har samlet ind til en gavekurv med cirkusrevyen på DVD fra 2006 til 2010, som spillerne ved, at Kristian sætter stor pris på. Desuden Mammen Danbo Guld ost og BKI kaffe til sødmælk. Kristians motto er jo, at det eneste, der er bedre end sex er en god ostemad. Hermed givet mulighed for det. 

Frederik Hvid takkedes desuden assistenttræner Steffen Frederiksen for den indsats han har ydet for holdet. 

Endelig har spillerne også samlet ind til holdleder Christopher Justesen for hans indsats som holdleder i den forgangne sæson. 

Årets Holdspiller.

Jonas Hauris Hansen oplyste, at han som sidste års "Årets Holdspiller” skal udnævne en ny til den titel på tværs af herreholdene. Årets Holdspiller udnævnes på baggrund af kriterier sat af fodboldudvalget.

Nogle af kriterierne for at vinde den flotte titel, kan både være godt arbejde til træning og til kamp, men også på det sociale plan. Vigtigt er det, at det er en vellidt spiller, som viser sig i klubben og arbejde godt for sine fodboldkollegaers ve og vel.

Årets Holdspiller 2023 er en spiller, der har fået mange stemmer. Altid med et smil både på og uden for banen. God hjælper på serie 5, selv om han nu spiller på serie 2. En fantastisk inderside og god til at holde modstanderne på plads. Han er god til at hjælpe nye spiller på plads i klubben. 

Jonas Hauris Hansen har besluttet, at Årets Holdspiller 2023 er Malthe Trinderup Pedersen

SUB 09 afslutning. 

Efter hovedret var det tid til kvindernes taler. 

Kvinder C1 - 7 mandsholdet

Maria Frandsen og Mathilde Siig tog ordet som trænere på klubbens andet hold i 7 mands rækken. 

I foråret 2023 blev SUB 88 ældste U16 hold nedlagt. Det betød en god tilgang af nye unge spillere. Derfor valgte dameudvalget, at spille med 2 stk. 11 mandshold i foråret. Det viste sig at blive noget af en udfordring af stille med spillere til 2 store hold. Derfor blev andenholdet i efteråret meldt til i 7-mands rækken igen. Det har været en god beslutning. 

I foråret tabte holdet alle kampe i serie 2, så det er godt, at holdet har haft fokus på det sociale i klubben. I efterfåret er det gået langt bedre for her har holdet i 7-mands rækken fundet 1 kamp, så det har været en god fremgang. 

I efteråret har holdet fået tilgang af holdleder Jan Dalsgaard, så en kæmpe tak til ham for hjælpen gennem den forgangne sæson. 

Trænerne takkede den faste kerne af spillere, der er rygrad i klubben. 

Årets spiller på 7-mands holdet er en spiller som har udmærket sig positivt både i foråret og i efteråret. Det er en spiller som dels er et dejligt menneske, som vasker holdets tøj og som har et vanvittigt hestespark, når der sparkes til bolden. 

Årets spiller er Lærke Fynbo

Jyllandsserie holdet

Peter og Christian Boel tog ordet på vegne af trænerteamet, som desuden består af Anna Kathrine Mikkelsen og Kent Mogensen. 

Peter Boel takkede Borup IF for at lave afslutningsfest. Herligt at komme til afslutning, hvor 94 fodboldinteresserede mødes for at fejre fodbolden. 

Peter takkede desuden et stort hold af frivillige, som gennem de 2 sæsoner har kræset for spillere og trænerteam. Han oplyste, at han er glad for at have takket ja til klubbens tilbud om at blive en del af trænerteamet i efteråret 2022. Han kendte jo holdet fra sidelinjen i forvejen og har kun haft positive oplevelser med udfordringen. Det er et godt hold med et godt potentiale. 

Peter har lært holdet godt at kende. Både fodboldmæssigt og desuden, når der er fest i farvandet. 

Sidste år rykkede holdet ned i serie 1, men blev reddet på målstregen, da et hold trak sig i jyllandsserien. Derfor blev SUB 09 tilbudt at blive i Jyllandsserien som en tidlig julegave i efteråret 2022. 

Det blev godt og holdet opnåede en 4. plads både i foråret og i efteråret. Eller rettere en delt 3. plads i efteråret, da holdet havde lige mange point med Vildbjerg på 3. pladsen. 

Trænerteamet har udnævnt Line Bach Møller til årets træningsflid og årets spiller til Kirsten Rømer.

Træningsflid uddeles til en spiller som er rigtig dygtig til at prioritere træninger, vigtigheden af at mødes. Møder altid op med et smil på læben og er rigtig seriøs i sit fodboldspil. Spilleren er altid arbejdsvillig og er også den spiller, som har været til flest træninger i det forløbne år. 

Årets spiller har ydet en helt særlig indsats og er en rigtig god fodboldspiller. Spilleren har udviklet sig meget og har et højt bundniveau. Man kan altid stole på denne spiller. Hun har spillet en vigtig rolle i bagkæden og har været stamspiller gennem hele sæsonen. 

Peter Boel takkede endvidere Kent Mogensen for et godt samarbejde om fodbolden på førsteholdet. Derfor overrakte han en drikkevaregave til Kent som tak for hjælpen. 

Desuden blev sendt en tak og klapsalver i retning af Line og Karen, der gennem hele sæsonen har kræset for førsteholdet med kage og mad til fællesspisninger. 

Årets SUB 09'er

Line Bach Møller blev "Årets SUB 09'er" i 2022. Hun skal derfor uddele prisen til en ny spiller i 2023. 

Line har fundet en kandidat, som altid er positiv, har hjertet på rette sted og er god til at tage sig af de nye spillere på holdet. Hun er altid parat til at blande sig og hjælpe, hvor der er behov for det. God til at foreslå nye aktiviteter. Hun er med i festudvalget og altid parat til at feste. 

Hun har hjulpet med fællesspisning i SUB 09, hun har hjulpet med at tjene penge til klubben ved bankospil i Ulbjerg IF og hun er god til at skubbe til herrerne, når der er fest i deres rækker. Hun har hjulpet i græskarrene op til halloween. Hun er godt nok flyttet til Aalborg, men hun har bare at blive i klubben. 

Årets SUB 09'er er selvfølgelig Emma Langager. 

Årets BIF’er

Formand Poul Johannessen tog ordet for at overrække en erindringsgave for titlen som Årets BIF’er 2022. Line Bach Møller blev kaldt frem og modtog erindringsgaven i form af et tapas-skærebræt fra Anton Balle A/S til klapsalver fra publikum.

Line oplyste i sin tale, at hun selv havde været enormt stolt over at modtage den ærefulde titel i 2022, så hun var også glad for at kunne give den ærefulde titel videre til dette års modtagere. Hun oplyste, at det var en fantastisk oplevelse at modtage al den anerkendelse, der følger med titlen.

Omkring udvælgelse af den nye Årets BIF'er, oplyste Line, at det både havde været et svært valg og alligevel ikke. Rigtig mange frivillige i klubben gør året ud en kæmpe indsats for Borup Idrætsforening. På den måde er der mange at vælge imellem.

Hun har valgt Årets BIF'er ud fra, at Årets BIF'er som person skal have gjort en stor og betydningsfuld indsats for Borup Idrætsforening i det forgangne år eller at have ydet en ekstraordinær indsats for klubben over en årrække.

Dette års Årets BIF'er har i en længere årrække gjort sig positivt bemærket i idrætsforeningen på mange punkter. Hun remsede op, at personen altid er hjælpsom og byder sig til, når der er brug for det. Deltager fast i alle arbejdsdage, hjælper i kantinen, er en stor del af byfesten i Låstrup, hvor der laves aktiviteter og underholdning. God til at stå for og hjælpe med renoveringsprojekter i klubben, har stået for afvikling af LAN party, har hjulpet med opbygning af den nye legeplads, hjælper i køkkenet til fodboldskolen, er bestyrelsesmedlem, laver udsmykning til byfesten, sidder i sponsorudvalget, deltager i møder om klubbens børn og unge, slår græs rundt om legepladsen og rundt om fodboldbanen, er træner for klubbens yngste medlemmer, er klubbens nye tømrer plus meget andet, som hun sikkert har glemt.

Alle disse ting må væres vært for én person at overkomme, og Årets BIF'er er da også både Sara og Thomas Ambrosius.

Under stående applaus blev Thomas Ambrosius kaldt frem til pokaloverrækkelse. Sara havde desværre meldt afbud, så hun fik æren overbragt telefonisk efterfølgende.

Kæmpe tillykke til Sara og Thomas med den velfortjente titel.

Thomas takkede mange gange for udvælgelsen og for de varme klapsalver, som han blev mødt af. Han oplyste, at han er overvældet af at blive fremhævet blandt de rigtig mange frivillige medhjælpere, som år ud og år ind gør en kæmpe indsats for klubben. Han var selvfølgelig ked af, at Sara ikke kunne være med, men lovede at viderebringe oplevelsen til hende, når han kom hjem.

Se fotos fra festen på dette link.  

Annoncesponsor for dette opslag er: