Referat serie 3 Borup IF - Sparkær IF

Lørdag den 8. april tog Borup Idrætsforening serie 3 herrer hul på sæsonens hjemmekampe i kampen, der stod mod Sparkær IF.

Borup serie 3 tabte sin anden kamp i træk, da holdet i sæsonens første hjemmekamp tabte 2-3 til Sparkær. Det skete i en kamp, hvor det unge Borup mandskab ellers leverede et flot come back,  ved at vende 0-2 til 2-2, og holdet var faktisk tilmed tæt på at kunne have sikret sig sejren. Sådan skulle det ikke gå og i stedet slog Sparkær til med et mål 2 minutter inden slutfløjtet.

Kampen blev spillet på en flot og velplejet opvisningsbane i Borup, hvor der var flot fremmøde fra hjemmepublikum. Det var ok fodboldvejr, dog lidt blæsende og køligt.

Kampen startede katastrofalt for Borup, hvor der var sket et par ændringer i startopstilling. Blandt andet havde Tobias Sloth overtaget den skadede Jakob Lyngsøs plads i midterforsvaret. Inden holdet rigtig nåede at komme på plads, havde Sparkær sendt en lang bold frem på Borups banehalvdel. Sparkærs hurtige angriber slog til, udnyttede chancen optimalt og scorede Sparkærs første mål efter blot 35 sekunder. Chokstart for det unge Borup mandskab.

Borup sad derefter godt på spillet igennem hele første halvleg, men blev aldrig rigtigt farlige og kom ikke til chancer. Dog var Frederik Hvid tæt på efter et hjørnespark.  Sparkær havde heller ikke tur i den, og kom heller ikke til chancer. Ikke inden der skete et kæmpe koks i Borup forsvaret. Borups forsvarsfejl blev udnyttet smart af Sparkær, og de scorede 0-2 efter 30 minutters spil.

I anden halvleg overtog Borup total spillet og blev hele tiden farligere, især på dødbolde. Netop på en dødboldsituation reducerede Frederik Hvid til 1-2 hvor han headede Simon Andersen frispark i mål efter 61 minutter. Borup troede nu på alvor på det. Debutanten Rasmus Abildskov Nielsen gav også noget uro i Sparkær forsvaret. Han viste eksempler på sin hurtighed, og det gav Sparkær lidt at tænke over. Efter 70 minutters spil kom udligningen til 2-2, da Frederik Hvid headede Frank Tylstrup lange indkast i nettet. Så havde Borup momentum, hvilket blev forstærket af et gult kort til Sparkær.

Borup sad nu total på spillet og i det 87. minut tilspillede holdet sig på - vel kampens bedste angreb - en gigant chance. Mark Vad fandt elegant en fremstormende Steffen Frederiksen, men helt alene med målmanden, sparkede han bolden over mål i stedet for bare at trille den over mållinjen.

Umiddelbart efter skete det, der bare ikke må ske. En lang ufarlig fremlægning fra Sparkærs side, sparkede Mike Lybæk simpelthen forbi bolden og pludselig var en Sparkær angriber helt alene og kunne nem score på en chanceløs Christian Mønsted.

En bitter pille at sluge for det unge Boruphold, der prøvede at fremtvinge en fortjent udligning, men det lykkedes ikke. Sparkær sluttede med et rødt kort. Ærgerligt afslutning for Sparkær, men det blev dog hurtigt fortrængt af glæden ved at løbe med de 3 points.

Borup må op på hesten igen. Kan holdet vise spillet fra anden halvleg frem i de kommende kampe, så kommer der snart points på kontoen.

Frederik Hvid blev kampen spiller, men også Tobias Sloth spillede en flot kamp i midterforsvaret på nær det første minut.

Se referat af kampen skrevet af Sparkær på dette link.

Se fotos fra kampen på dette link.

Se opslag vedr. præsentation af Borups nye stribede trøjer på dette link.

Herover foto af kampens hovedpersoner. Frederik Hvid med 2 mål til Borup. Daniel Brøns og Frank Tylstrup, der blev kåret som kampens spillere af modstanderholdets trænere, samt Nicklas Jacobsen længst til højre. Han blev dels målscorer for Sparkær og tog 2 gule kort hjem og dermed så han rødt i kampens sidste minut.

Borups spillere den 8. april: Mark Vad, Christian Malik, Rasmus Abildgaard Nielsen, Lasse Braad Jensen, Frederik Hvid, Joachim Hvid, Simon Andersen, Frank Tylstrup, Niels Klausen, Tobias Sloth, Victor Lytzen, Peter Lyngsøe Lund, Mike Lybæk Vestergaard, Christian Mønsted og Steffen Frederiksen.

Efter kampen delte de 2 hold en kasse øl for taberholdets regning. Her uddeler de 2 trænere titlen på kampens spiller set med modstandernes øjne. Velspillet kamp og god atmosfære foran klubhuset i Borup.