Byfesten mandag aften med kirkekoncert

I Låstrup startede byfestugen med en kirkekoncert i Låstrup Kirke mandag den 26. juni. Det blev til en fantastisk start på festugen med fuldt hus i kirken. Over 100 var mødt frem til koncert med lokale aktører, så skamlerne måtte findes frem, så publikum kunne sidde i midtergangen.

De lokale aktører var kirkesanger Sara Ambrosius, kirkeorganist Birthe Theilgaard, tværfløjtespiller Jane Thorup Kjærsgaard alle bosiddende i Låstrup, samt Marie Egedal, der bor i Vesterbølle. Marie er uddannet klassisk sanger på Vestjysk Musikkonservatorie i Esbjerg.

I indbydelsen var publikum budt på en gratis koncert lydende på sommerglade stemmer til lyden af tværfløjte, samt et par fællessange. De fremmødte blev bestemt ikke skuffede. Der var både glade sangstemmer krydret med flot lyd af tværfløjte, kirkeorgel og keyboard. Første nummer var Brorsons ”Op al den ting” arrangeret af Jørgen P Erichsen. Flotte sangstemmer fyldte kirkerummet fra første strofe, og koncerten var flot i gang.

Dernæst blev H.C.Andersens ”I Danmark er jeg født” sunget i en udgave arrangeret af Søren Birch. Birthe Theilgaard motiverede sangvalgte ved at fortælle, at rigtig mange mente, at netop den sang burde have været Danmarks Nationalsang. Igen flot sunget og fremført til tonerne af tværfløjte og keaboard.

Så fulgte ”Jeg lagde min gård i den rygende blæst” af Jeppe Aakjær, en fløjteduet af J.J.Quantz, ”Skøn er våren” af Chr. Winther, inden fællessalmen ”Du gav mig, o Herre”. Publikum var tydeligvis godt inspireret af de dygtige sangerinder, så taget var tæt på at løfte sig på den gamle kirke.

Publikum havde hørt først én, dernæst to tværfløjter. Nu bød aktørerne på hele tre tværfløjter med uddrag af Tryllefløjten af W.A.Mozart. Igen flot lyd, der kunne tryllebinde publikum for en stund.

Efter Tryllefløjten fulgte instrumental engelsk folkemusik, Tove Ditlevsens ”Så tag mit hjerte” og til sidst ”Solen er så rød mor” af Harald Bergstedt arrangeret af Per Skriver i den rigtige 4 fjerdedels takt. Publikums klapsalver ville ingen ende tage.

Koncerten sluttede med aftenens anden fællessang. Denne gang ”Danmark nu blunder den lyse nat”. Dejlig afslutning på en flot arrangeret kirkekoncert og dejlig begyndelse på en god byfestuge i Låstrup. Fantastisk bredt udvalg af store danske og udenlandske kunstnere. Sikken variation bundet smukt sammen af de dygtige aktører. Der er efterhånden ved at være en god tradition for gode lokale kirkekoncerter i Låstrup Kirke, og det forstår man godt, når man disker op med sådan en lækkerbidsken. 

Efter koncerten var der kaffe og kage i det nye byfesttelt på Borup Stadion. Forældre og fodboldspillere fra de hold, der skal til Italien i efterårsferien 2018 havde lavet kaffe og bagt kage. Overskuddet går ubeskåret til fodboldturen, så der blev taget godt fra ved kaffebordet.

Tak til aktører og publikum for god opbakning til dagens program.

Se billeder fra aftenen på dette link. 

Tirsdagens program lyder på Engtramperløb med start fra Borup Stadion og derefter Yoga. Se programmet med link til opslag på dette link.

Annoncesponsor for dette opslag er: