Dilettantforestilling i Låstrup

Hanne Sølund Pedersen og Kaspar Vad

Dilettant i Låstrup Forsamlingshus.

Lørdag den 4. marts oprandt dagen, hvor de dygtige dilettanter i Låstrup skulle opføre dilettantstykket ”Udkantsdanmark – Dating med problemer”.

10 dilettanter og sufflør har de sidste par måneder terpet replikker, øvet mimik og timing, fundet og produceret udstyr og kostumer, og de har mødtes i forsamlingshuset adskillige aftener her i den mørke vintertid. Det var derfor med en vis spænding, at stykket først om eftermiddagen blev vist ved generalprøven og endelig om aftenen, hvor stykket skulle vises ved den egentlige opførelse.

Ole Pedersen bød velkommen til 60 personer om eftermiddagen og 101 gæster om aftenen. Instruktør Lena Nielsen fortalte om stykket og forberedte publikum på, at de kunne vente nogle grænseoverskridende og sjove afsløringer i aftenens stykker. Måske ville stykket også medføre, at publikum måtte undre sig over deltagernes roller og aldersfordeling, men opfordrede samtidig gæsterne til at lade sig underholde af de glade amatørers præstation.

Stykket blev opført i 3 akter, og det skortede ikke på drama. Det blev både begået giftmord, skudt med pistol, smækket lussinger mellem deltagerne. Samtidig var der erotik i luften i kampen om at blive fruentimmer i huset hos Gunnar Rasmussen, hvis bedstemor havde indrykket en datingprofil på nettet. Det var ikke så lidt at holde styr på for tilskuerne, der måeke/måske ikke kunne genkende personer fra lokalområdet.

Efter klapsalver og summen blandt publikum at dømme, var årets dilettantstykke en god succes. Ole Pedersen takkede instruktør og dilettanter for en god oplevelse og bød derefter gæsterne på hjemmebagte boller med pålægsfad i portionsanretninger.

Efter spisning spillede Lars Norden fra Nordens Danseorkester op til dans, og der blev råhygget og talt om stykket ved bordene, i baren og på dansegulvet.

Tak for gode og hyggelige timer i Låstrup Forsamlingshus. Dejligt, at så mange frivillige fra bestyrelsen og dilettanterne hvert år gør det store arbejde, som det kræver at opføre et dilettantstykke. På alle gæsternes vegne siges tak til de frivillige, der gør dette muligt.

Formand Ole Pedersen og instruktør Lena Nielsen bød velkommen og forberedte publikum på aftenens oplevelser. 

 

Herover Eva Nielsen, Pernille Mikkelsen og Kaspar Vad, samt Hanne Sølund Pedersen, Mikkel og Kaspar Vad

 

Herover Kaspar Vad og Søren Bach Møller med Mikkel Vad, samt Hanne Sølund Pedersen og Niels Christian Svendsen.

Se alle billederne fra dilettantstykket på dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: