Referat serie 3 Ulbjerg IF - Borup IF

Kampens spiller Johan Nielsen ved at stoppe et Ulbjerg opspil.

Ulbjerg - Borup Et lokalbrag uden lige! Det må være overskriften for dagens kamp.

En anderledes optakt. Træner Niels Klausen overdrog ansvaret til sin 9 årige søn, Tristan, som stod for Borups oplæg inden kampen.

FØRSTE HALVLEG

Kampen starter ud med tænding og gnist fra begge mandskaber, men allerede efter 2 minutter kommer Ulbjerg foran på et godt gennemspillet angreb, hvor Tommy scorer.

Kampen bølger herfra frem og tilbage. Hårde dueller og fight hele vejen igennem. Ikke de store chancer, kun halve chancer, hvor det var lige ved og næsten for begge mandskaber. Ulbjerg kunne gå til pause med en 1-0 føring.

ANDEN HALVLEG

Præcis samme fortsatte i anden halvleg. Hårde dueller, hårdt spil og god energi fra begge mandskaber. Desværre måtte Mike Lybæk sendes fra banen med et gult kort efter en hård og dum tackling. Et gult kort, som der blev for lidt ud af fra dommerens side, og det var begge veje. På frisparket scorer Ulbjerg til 2-0, hvor Borups forsvar sover lidt.

Med 10 mand på banen kæmper holdet bravt, især Johan Nielsen falder i øjnene her. Ene mand dækker han hele midtbanen i 10 minutter, og Ulbjerg kom alligevel ikke til fadet.

Borup er igen fuldtallig, og begynder at presse på. Først en kæmpe mulighed for Mathias. En god bold fra Malik, Mathias Dalsgaard tæmmer den inde i feltet, og sparker til stor frustration over mål. Herefter fortsætter Borup presset, og et par halve chancer kommer de til.

10 minutter efter kommer målet. Johan Nielsen fik tilkæmpet sig en chance, som Ulbjergs målmand halvklarer med en fantomredning. Riposten går tilbage til Johan, der liggende i feltet med venstre ben sparker bolden over Ulbjergs målmand, der for langsomt kom på benene efter den første redning.

Borup fortsætter presset, og et par halvstore chancer bliver brændt.  80 minutter efter kokser det for Ulbjergs målmand, da han samler en tilbagelægning op i hænderne. Dommeren dømmer korrekt frispark. Peter Lund sparker i muren, bolden ryger ud til Frederik Hvid, som skyder på mål, men en forsvarer blokerer. Bolden ryger ud af feltet til Jannick Thorsager, som med en smuk halvflugter sender bolden op i krydset til 2-2! Kæmpe jubel på Borup siden og et presset Ulbjerg på den anden side.

Kampen bølger nu frem og tilbage. Kampen er fyldt med tænding, men kammer helt over. Først et dobbelt gult kort, hvor en spiller fra Ulbjerg laver et groft frispark mod Aske Vendelboe og holder Aske fast. Aske skubber sig fri, hvilket dommeren takserer til gult i begge retninger. De sidste 5-7 minutter fortsætter det onde spil med hårde tacklinger og grimme kommentarer. En ærgerlig periode i en ellers spændende og seværdig kamp.

I kampens sidste minut skete så det, som set med Borup øjne absolut ikke måtte ske. Ulbjerg scorer på en kontra. Herefter løber Ulbjerg manden usportsligt ud og jubler foran Borup bænken, hvor han tilmed hoverende giver en albue i brystet på en Borup mand. En handling, der hvis dommeren havde set det, ville være takseret med det røde kort.

Et rigtigt lokalbrag, med tænding, gnist, fight, og til dels lidt hadsk og grim stemning. Der var både mål og tacklinger til højre og Venstre. Desværre blev det til en 3-2 sejr til Ulbjerg. Den trælse corona situation vi står i, gør at sæsonen slutter her. Borup ender på 4. Pladsen.

Johan Nielsen blev kampens spiller for Borup med 12 stemmer, så på den måde sikrede holdet sig drikkevarer til den efterfølgende evaluering af sæsonen hjemme i klubhuset i Borup.

Se flere billeder fra kampen via dette link.