Fastelavn i Kulturcenter Værestedet

Søndag i Fastelavn er der traditionen tro brug for udklædning for børn og voksne, tøndeslagning, fastelavnsboller med drikkevarer, karameller og uddeling af slikposer på Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Efter et års coronapause var traditionen på plads igen.

50 gæster mødte frem i flotte kostumer. Alt fra bondekoner, milkshake, farlige dyr, cowboys og alle mulige andre opfindsomme udklædninger, var repræsenteret. Den ene flottere end den anden. Derfor var dommerne også sat på en hård prøve, da de bedste udklædninger skulle præmieres. Først var der dog catwalk, så dommerne kunne se, hvem der tog sig bedst ud i de kunstfærdige og kreative udklædninger.

Børne var delt i 3 grupper. I yngste gruppe fra dagpleje og vuggestue blev Toke, der var klædt ud som bondekone vinder, i mellemste gruppe for børnehavebørn, blev Kristian, der var klædt ud som ninja valgt og i den ældste gruppe for skolebørn blev Olivia, der var klædt ud som milkshake valgt som vinder. De 3 vindere fik overrakt præmierne for de flotte udklædninger.

Toke blev præmieret for den flotte udklædning som bondekone.

 

Kristian blev præmieret for den flotte Ninja udklædning, mens

 

Olivia blev præmieret som bedst udklædte i den ældste gruppe, og hvem får ikke lyst til en milkshake med den udklædning.

Derefter var det tid til det, som fastelavn virkelig handler om. At slå katten af tønden. Eller af tønderne, for de 3 grupper af børn havde hver deres tønde at slå til. Heldigvis var der ikke katte i tønderne, da de blev slået til gulvet. Der imod slik til børnenes store glæde, så det var ned på gulvet og samle slikkepinde og andet guf.

I de 3 grupper blev de dygtigste tøndeslagere også præmieret med udnævnelse til kattekonge og kattedronning. For de yngste blev Vera kattedronning og Toke kattekonge. I den mellemste gruppe blev Signe kattedronning, mens Magne blev kattekonge, og i den ældste gruppe blev Marie kattedronning og Anna blev kattekonge.

Her ses Vera blive kronet som kattedronning i den yngste gruppe.

Toke har vi mødt før, men her er han kronet som kattekonge i yngste gruppe. 

I mellemste gruppe var det Signe, der blev kronet som kattedronning. 

Denne flotte kattekonge er Magne i den mellemste gruppe. 

Her ses Marie fra den ældste gruppe blive kattedronning, mens Anna herunder blev kattekonge. 

Lokale virksomheder havde rundhåndet sponseret arrangementet, så en stor tak til Spar Købmanden i Skals, Vestjysk Bank, Jacobs Blomster, Kulturcenter Værestedet og til Borup Idrætsforening. Uden disse sponsorer ville arrangementet slet ikke kunne lade sig gøre.

Deltagerne rettede også en stor tak til bagedamerne, der sørgede for kage til arrangementet.

Se flere billeder af de flotte udklædninger via dette link. 

Annoncesponsor for dette opslag er: