Affaldsindsamling 2023

Søndag den 26. marts samledes 20 af Låstrups borgere fra de helt unge til de meget erfarne borgere. Låstrup Lokalråd og Danmarks Naturfredningsforening stod for arrangementet. Naturfredningsforeningen sponserede plasticposer lokalrådet stod for kaffe og rundstykker. 

Morten bød velkommen og fordelte 12 ruter mellem de fremmødte borgere. Det var hygge fra morgenstunden og vejret artede sig fint, så der var gratis frisk luft til alle på 2 timers vandring langs veje og stier i Låstrup og omegn. 

Det var 17. år i træk, at borgerne er gået sammen om at samle affald, og aldrig har der været så lidt affald at komme efter. Knapt en halv trailer blev fyldt, og den plejer at være topfuld, når der er samlet affald. Det er yderst glædeligt, at der er kommet mindre affald langs vejene. Vi kan kun gisne om, hvorfor mængden af affald har ændret sig, men observationer tyder på, at det dels skyldes myndighedernes ændrede krav til emballage, pris på plasticposer og måske ændret holdning hos vores bilister. det sidste kan vi håbe er rigtigt, og at det fortsat vil bevæge sig i den retning. 

I år har der været markant mindre McDonalds emballage, færre cigaretpakker, men også færre dåser og flasker langs vejene. Bildele, byggeaffald og andet affald, der må formodes at være blæst af trailere og væk fra huse er det samme. 

Ud over motion var der herlig lærkesang, udsigt til svaner i søen og herligt gensyn med 6 viber, der fløj over marken i forårsvejret. 

 

Dagen sluttede som den var startet med hyggeligt samvær. De interesserede købte sig en øl eller sodavand på Værestedet oven på en god vandretur i friskt vejr og med god samvittighed. 

Stor tak for god opbakning til arrangementet fra Låstrups engagerede borgere. 

 

 

 

 

Se flere fotos fra dagen på dette link.