Referat serie 2 - Viborg Sdrm - Borup IF

Sjældent vil jeg bebrejde dommeren for en kamps udfald, men vi følte os i den grad bortdømt af kampens dommer i søndagens udekamp i Liseborg.

På uhensigtsmæssigt vis fik han tidligt i kampen bragt sig selv i fokus med en provokerende og flabet kommentar til Malthe Trinderup, som er det roligste gemyt, og som aldrig ytrer sig negativt. Malthe slog sig i en duel, og sammen med SIK-spilleren kom de begge på højkant. Men ud af det blå fik dommeren højlydt behov for i nedladende tonefald at udbryde: ”Spil nu fodbold i stedet for at klynke…” Det følte cheftræneren sig nødsaget til at kommentere på ved at konstatere, at dommeren ikke behøvede at optrappe en konflikt og piske en unødvendig stemning op med en upassende opførsel og provokerende kommentar. Det kostede så et gult kort af sig, men den tager jeg gladelig i denne situation.

Senere i kampen ved stillingen 1-2 til os begik Malthe et frispark, som dommeren takserede lidt hårdt til gult. Malthe bandede lidt over sig selv på vejen ud, men dommeren stangede straks endnu et gult kort op af lommen, fordi Malthe, ifølge dommeren, havde svinet ham til. Til stor forundring og forbavselse for alle. Malthe har aldrig ytret sig til en dommer, så derfor var denne kendelse dybt godnat og en gamechanger. Vi fik aldrig rystet frustrationerne af os, for vi følte os i den grad bortdømt. Og i overtal var SIK bare bedre.

Indtil udvisningen havde vi arbejdet os flot ind i kampen, efter hjemmeholdet havde siddet solidt på de første 30 min. og skabt store chancer. Bl.a. brændte de straffespark efter 20 min. ved at sende bolde ved siden af mål. Dog udnyttede hjemmeholdet en fejl og scorede et flot mål minuttet efter det brændte straffespark. Vi kom ind i kampen og brændte et par store chancer, inden Christian Malik flot udlignede med en afslutning helt i krogen kort før pausen.

Knap var bolden givet op, før Henry Elkjær bragte os i front på stærkt forarbejde af Jannick Thorsager. Vi havde tilløb til et par gode muligheder og sad på begivenhederne, inden udvisningen af Malthe. Det var en mavepuster, og så var det egentlig bare et spørgsmål om tid, før SIK fik scoret. Ligeledes blev indskiftede Magnus Ganderup skadet efter 5 min. på banen, så vi følte ikke helt, at heldet tilsmilede os denne eftermiddag.

Drengene arbejdede formidabelt så længe kræfterne rakte, men SIK var for stærke til, at vi i undertal i 30 min. kunne holde dem nede. Derfor endte kampen med en trods alt fortjent hjemmesejr på 4-2.

Tilbagevendte August Ivik viste særklasse i målet og hev fortjent de fleste stemmer hjem. Storebror Christian Malik spillede også en flot kamp på midtbanen.

Annoncesponsor for dette opslag er: