Affaldsindsamling 2024

Søndag den 24. april samledes 24 af Låstrups borgere fra de helt unge til de meget erfarne borgere. Låstrup Lokalråd og Danmarks Naturfredningsforening stod for arrangementet. Naturfredningsforeningen sponserede plasticposer lokalrådet stod for kaffe og rundstykker. 

Morten bød velkommen og fordelte 12 ruter mellem de fremmødte borgere. Det var hygge fra morgenstunden og vejret var af den friske art med sus i skørterne, så der var gratis frisk luft til alle på 2 timers vandring langs veje og stier i Låstrup og omegn. 

Det var 18. år i træk, at borgerne er gået sammen om at samle affald, og for andet år i træk var der ikke meget at kome efter. Kun en halv trailer blev fyldt, og den plejer at være topfuld, når der er samlet affald. Det er yderst glædeligt, at der er kommet mindre affald langs vejene. Vi kan kun gisne om, hvorfor mængden af affald har ændret sig, men observationer tyder på, at det dels skyldes myndighedernes ændrede krav til emballage, pris på plasticposer og måske ændret holdning hos vores bilister. det sidste kan vi håbe er rigtigt, og at det fortsat vil bevæge sig i den retning. 

I år meldes igen om markant mindre McDonalds emballage, færre cigaretpakker, men også færre dåser og flasker langs vejene. Bildele, byggeaffald og andet affald, der må formodes at være blæst af trailere og væk fra huse er det samme. I 2024 havde Naturfredningsforeningen fokus på nikotinposer og cigaretskodder. Det var dog meget sparsomt med fund af den slags. Der blev registreret 15 nikotinposer på ruterne og lige så mange af de plasticdåser, som de sælges i. Måske skyldes det minimale fund af nikotinposer, at græsset er vokset sig stort her midt i april eller også er aldersfordelingen langs vores veje ikke til nikotinposer. 

Dagen sluttede som den var startet med hyggeligt samvær. De interesserede købte sig en øl eller sodavand i Borup Idrætsforenings klubhus oven på en god vandretur i friskt vejr og med god samvittighed. 

Stor tak for god opbakning til arrangementet fra Låstrups engagerede borgere. 

 

 Se flere fotos fra dagen på dette link.