Byfesten i Låstrup - Omtale tirsdag aften

Fællesmenighedsrådet for Ulbjerg, Lynderup og Låstrup Sogne havde byfestens første arrangement, da de indbød til kirkekoncert i Låstrup Kirke tirsdag aften. Aftenens band var guitarist og forsanger Ria Qvist flankeret af vores egen organist Casper som basist og Martin på trommer.

Arrangementet var i en kirke, så koncerten indledtes med Ria Qvists yndlingssalme ”Tit er jeg glad” skrevet af B.S.Ingemann i 1812. Resten er koncerten tog Ria Qvist de ca. 40 gæster med på en underfundig rejse i Verden set fra hendes perspektiv og ud fra hendes oplevelser.

Dejlige toner fra trommer, bas og guitar understøttede Rias levende tekster, som hun motiverede ved at fortælle baggrunden for teksternes tilblivelse. Publikum var således med i sofaen med tømmermænd og følte sig som slatne pomfrits, de var med ved fjernsynsskærmen, når nyheder om børn og unge, der ikke har det godt, løb over skærmen, de var med i barndommens land, hvor Lasse og hun fik stuearrest efter udfordrende adfærd i en kiosk, men der var også sange om løgne og kærlighed, sange om tro og ikke tro og endelig sange om at føle sig som en elefant i sit eget liv.

En meget nærværende sangerinde gav publikum en intens oplevelse. Ja det var nærmest som at være der selv, og koncerten sluttede sluttede med sangen ”Jeg vil hjem” og Rias fortælling om det at ønske sig hjem, når man til famiilefester eller har kastet sig ud i store udfordringer.

Tak til Ria Qvist og band for en medrivende koncert.

(Billeder fra kirken tilgår)

Efter koncerten i kirken var der kaffe og kage i byfestteltet og Anne Marie Dalgaard bød op til fællessang fra den nye højskolebog startende med den velkendte ”Du danske sommer, jeg elsker dig” (339). Alle sange blev flot præsenteret og Anne Marie motiverede sit valg af sange før hver og en af de 6 sange, der var på aftenens program.

Efter indledning var der morgensangen ”Godmorgen lille land” (24) skrevet til indvielse af Storebæltsbroen i 1988, ”Den lige vej” (139) skrevet af Kim Larsen i 2017, ”Som en hvisken gennem kornet” (162) skrevet i 2018, ”Nu kom den fagre sommer” som godt nok ikke er fra højskolebogen, men som satte publikum på prøve ved på få runder i fællesskab at synge en sang uden understøttet tekst.

Teksten gives så her på hjemmesiden:

Nu kom den fagre sommer

med græs og urter små,

og alle markens blommer

fremtitter mellem strå.

Den lune vind

sig smyger om din brune kind,

og solen står

med stråler i sit hår.

 

Fællessangen i teltet sluttede fint med aftensangen ”Forårsnat” (586). Mange tak til Anne Marie for indførelse i nogle af den nye højskolesangbogs nyere tekster. Tænker at alle gik hjem og havde lært noget nyt og så er det jo altid dejligt livsbekræftende at synge sammen.

Søg selv inspiration i den nye højskolesangbog via dette link. 

Næste punkt i byfestprogrammet er onsdag med SUB88 fodboldkampe, spilleaften i byfestteltet og mulighed for at spise pasta og kødsovs fra Engtramperkroen. Endelig er der igen musik på programmet, når Clara El-Jamal kommer og spiller live i teltet. Vel mødt til nye hyggelige timer til byfesten i Låstrup.

Se alle Jacob Thorup Kjærsgaard og Henriette Mikkelsens billeder via dette link. 

Se hele byfestens program via dette link.