SUB 09 - Man må nive sig i armen for en god start på sæsonen

Referat SUB09 - Fortuna Hjørring

Resultat

4-3 (2-3)

 

0-1

 

2 min

1-1

Julie Nørgaard

12 min

2-1

Julie Nørgaarad

14 min

2-2

 

24 min

2-3

 

28 min

3-3

Lea Sørensen

78 min

4-3

Anne Hald

86 min

Så kom dagen endelig. Debut, nerver og nye tider. Nu hedder den Kvindeserie Vest mod reserverne til ligaholdene. På dagen fik vi besøg af miss Fortuna som i sidste halvsæson vandt kvindeserien ganske overlegent.

Det var lidt som en god actionfilm i TV. Før kampen kom et oplæg fra to halv pessimistiske træneranmeldere som måske ikke helt troede filmen ville være særlig god. De troede at det kunne gå hen og blive en lang film med mange hug undervejs til heltinderne. Heldigvis havde de to anmeldere fuldstændig undevurderet den SUBer power som de meget dygtige heltinder havde med i deres roller. 

Godt nok startede kampen med en våd klud i ansigtet. Et frispark fik lov at sejle ind fra højre side. Det så allerede sort ud, men heldigvis fik det effektive våben "vilje" lov at regere. For mange chancer blev herefter produceret og med hård fight fik Sara Poulsen med præcision som Katniss i Hunger Games clearet en bold frem til nytilkomne Julie Nørgaard, som med flotte effekter afdriblede forsvaret og keeperen inden hun til sidst sendte kuglen i kassen. Et perfekt filmtake, som nærmest blev gentaget få minutter efter. En fremragende tværbold fra Sara "Katniss" gik hele vejen bag deres forsvar ind til Julie, som med en effektiv tå fik leget Helle med keeperens ben. Filmen havde fuldstændig ændret karakter og heltinderne var i front og anmelderne var begejstrede med resten af publikum på Ulbjergs stadion Bio.

Desværre havde Miss Fortuna flere våben med. Det ene hed omstilling. Et uheldigt boldtab satte en lynkontra i gang og hurtigere end man kan sige biljagt, så havde Fortuna Hjørring straffet fejlen og udlignet. Ganske kort efter fik endnu et frispark lov til at falde tilfældigt ned blandt venner og fjender i målfeltet og resolut fyrede de en kugle af sted som går i netmaskerne. Nu havde filmen taget endnu en uventet drejning. 

I pausen fik anmelderne justeret nogle ting og herefter viste heltinderne fremragende organisation. De lukkede alle huller og Miss Fortuna ledte mere og mere febrilsk efter åbningerne. De fandtes ikke og i stedet kunne heltinderne sende flere gode tilbud mod mål. Desværre uden held. Så kom vendepunktet: Et frispark i vores højre side bliver lagt til rette for Sara "Katniss", som endnu en gang viste stor præcision. Heltinderne skulle nu også vise sig at være flyvende. For ud af ingenting kom luftheltinden Leah Sørensen, som uimodståeligt satte hoved på og ledte bolden mod langt hjørne. Et mål af høj høj klasse på kvindeniveau!

Herefter fortsatte piwerne med at lukke ned for alle mulighederne og viste stor disciplin i deres roller. Det gav pote. For bare 4 minutter før tid sender Leah en fremragende bold i dybden til Anne Hald som efter et par træk kommer i tanke om, at den der teknik med at lobbe bolden er ret effektiv. Med fuldstændig fantastisk coolness lægger hun bolden over keeperen fra kanten af feltet og lader målnettet blafre. Den perfekte ende på en fantastisk film og ekstasen på sidelinjen ville ingen ende tage. Anmelderne var begejstrede og ikke længe efter fløjtes filmen af og sensationen er sket: 

SUB09 indleder kvindeserien med at besejre mægtige Fortuna Hjørring!

"Det var en fuldstændig fantastisk åbning på tilværelsen i kvindeserien. Vi vidste på forhånd det ville blive en svær kamp, men ikke ret længe inde i kampen kunne vi se, at vi kunne spille op med dem. De virkede til at være ramt af nogle afbud, så vi møder dem på den rigtige dag. Det skal på ingen måde tage noget fra pigerne, for de spillede fremragende. Først på alle bolde og med en stor disciplin over hele banen. Det var så forrygende at være vidne til," fortæller trænerteamet Chili og Lars.

Hvis man leger lidt arkivar i stillingerne de seneste par år, så ser man, at Fortuna Hjørring de seneste 29 kampe kun har lukket 17 mål ind. Deres seneste nederlag skal findes helt tilbage i april 2015 mod Aab. Graver man lidt længere ned, så opdager man, at Hjørring kun har tabt 3 kampe siden sommeren 2013, hvor strukturen blev lagt om fra Danmarksserie til Kvindeserien. Pigerne har altså al mulig grund til at være stolte over de 3 meget fortjente points!

Dagens spiller: Sara Just Poulsen

Sara var fremragende i oplæggerens rolle og viste hendes store betydning som back. Forrygende til at gå med frem og med en sparketeknik selv Nicklas Bendtner ville tage flere år om at lære. En fantastisk kamp af den fodrappe spiller.

Referant: Lars Løvig