Dilettant i Låstrup Forsamlingshus 17. marts 2018

Vores udsendte har sneget sig ind i Låstrup Forsamlingshus til en øveaften for de lokale dilettanter, der i øjeblikket terper replikker, bevægemønstre og udveksler gode idéer til, hvordan årets dilettantstykke bedst præsenteres for publikum.

Lørdag den 17. marts slår forsamlingshuset dørene op, så der er nu kun én måned til dilettanterne skal være klar med dilettantstykket ”Tillidsbrud og lårbensbrud”

»Tillidsbrud og lårbensbrud« er et lystspil i to akter. Handlingen foregår på en lægeklinik og i venteværelset hertil.

Doktor Skjoldager lider af ludomani og sætter konstant sine patienters helbred på spil ved at opfinde en ukendt skavank i ny og næ, så byens borgere bliver ved med at konsultere hans skrantende praksis. Det generer dog ikke den brogede flok af patienter - blandt dem hypokonderen Oluf og den paranoide frk. Sørensen.

Persongalleriet tæller også den unge Bettina, som er igen er gravid, og hendes kæreste Polle, som ikke er knap så glad ved udsigten til en familieforøgelse. Desværre for den gode doktor får klinikken uanmeldt besøg fra regionen, men rengøringskonen Pus kommer ham til hjælp, da hun forsøger at skjule nogle bilag i et forsøg på at beholde sit job.

På rollelisten er Kaspar Vad, Eva Nielsen, Søren Møller, Sara Ambrosius, Pernille Mikkelsen, Britta Slavensky, Mikkel Vad og Niels Kristian Svendsen. Stykket bliver instrueret af Lena Nielsen, der efterhånden i en menneskealder har været instruktør for dilettanterne i Låstrup. I sufflørkassen sidder Ulla Drost Svendsen.

Vores udsendte var som oplyst flue på væggen på en af de mange øveaftener, og det forlyder, at der lægges op til en sjov aften med latter, lumre replikker og hyggeligt samvær med naboer venner og familie.