Nye æresmedlemmer i Borup Idrætsforening

Svend Mogensen, Børge Mogensen og formand Poul Johannessen ved udnævnelsen til æresmedlemmer i Borup Idrætsforenings klubhus. 

I forbindelse med den årlige medhjælperfest i Borup Idrætsforening, blev både Børge Mogensen og Svend Mogensen udnævnt til æresmedlemmer i Borup Idrætsforening.

Børge og Svend Mogensen er brødre og er begge født i Låstrup i en meget lokalt engageret familie. Formand Poul Johannessen motiverede udnævnelse af de 2 brødre på følgende måde:

Børge Mogensen er 75 år gammel gift med Anna Mogensen. Begge er fortsat aktive frivillige hjælpere i idrætsforeningen. Formanden læste op fra et klubblade fra 1992, hvor Børge blev hædret i forbindelse med hans forestående 50 års fødselsdag. Poul Johannessen læste op fra klubbladet, at Børge Mogensen dengang fortsat var aktiv fodboldspiller i Borup Idrætsforening trods hans modne alder. Han var dengang foregangsmand i det at fortsætte med at spille fodbold trods grå hår i tindingen. Han fik i 1991 årets fighterpokal på serie 6. Det var dengang Børges 35. år som seniorspiller i Borup IF. Det fremgår af klubbladet for 1992, at Børge Nielsen dengang havde spillet 1758 seniorkampe, så ingen tvivl om, at det var en særdeles erfaren fodboldspiller, der blev hædret i 1992. Han har endda spillet kampe på det sagnomspundne ”Husmandshold” i Borup Idrætsforening.

Det fremgik også af klubbladet, at Børge Mogensen ønskede sig et par nye fodboldstøvler til sin 50 års fødselsdag, og det fremgår også, at han fik fodboldstøvlerne, så han havde mulighed for at fortsætte karrieren endnu nogle år.

Se artiklen fra klubbladet 1992 på dette link. 

Børge har ud over at spille fodbold været aktiv i foreningens mange udvalg og i det frivillige arbejde i klubben. Det gælder både bestyrelsen, som træner, dommer og holdleder, samt i lotterispiludvalget. Børge er fortsat aktiv i klubben. Han stiller hver uge borde og stole op til det ugentlige lotterispil fredag aften i Låstrup Forsamlingshus.

Svend Mogensen er 68 år gammel gift med Lone Mogensen. Begge ægtefæller er fortsat aktivt frivillige hjælpere i idrætsforeningen. Svend har ligesom storebror Børge spillet fodbold siden han var barn. Det gælder også i den periode, hvor han i en kortere årrække var bosat i Ørum mellem Viborg og Randers. Trods bosat uden for lokalområdet kørte han til Låstrup for at spille fodbold i Borup Idrætsforening. Der foruden var han dengang kampfordeler i 10 år. Det administrative arbejde var lettere at klare trods distancen. Svend har i mange år været aktiv i diverse udvalg og bestyrelse. Den dag i dag er han blandt andre opgaver ansvarlig for muldvarpefangsten på de 3 fodboldbaner i Borup Idrætsforening. Det har Svend været i en årrække, og det er blevet til rigtig mange muldvarpe, som år efter år har forsøgt at undergrave fundamentet under fodbolden i Låstrup. Svend Mogensen er fortsat aktiv fodbolddommer. Det er han ved klubbens 2 årlige U80 fodboldstævner, hvor de ekstremt erfarne fodboldspillere over 60 år mødes for at holde fodboldfærdighederne ved lige. Ekstremt erfarne fodboldspillere kræver selvfølgelig også en ekstremt erfaren fodbolddommer, og det én af dem er Svend Mogensen.

Poul Johannesen medbragte en liste over modtagere af ”Årets BIF’er” gennem tiderne. Hvert år siden 1984 er der udnævnt en person, som har gjort en særlig indsats for idrætsforeningen og dens medlemmer. Inden da var der en lignende pokal, der hed ”Thomas Thomsen pokalen”. Den blev ligesom Årets BIF’er givet efter samme principper og havde på den måde inspireret initiativtagerne til at udnævne Årets BIF’er. Thomas Thomsen pokalen blev uddelt af Viborg og Omegns Boldspil Unions formand Thomas Thomsen, heraf navnet.

Svend mogensen er en af de få, der flere gange har modtaget den flotte hædersbevisning ved at modtage pokalen. Svend Mogensen er faktisk den første modtager af Thomas Thomsen pokalen i 1970. Ingen i 1987 står Svend Mogensen på listen over modtagere af hædersbevisningen.

Se listen over modtagere af Årets BIFer på dette link. 

Poul Johannesen oplyste, at Svend og Børges forældre Alfred og Herdis Mogensen begge i en menneskealder var aktive i Borup Idrætsforening. Det er derfor ikke så underligt at Svend og Børge begge er blevet det. Interessen har de ikke fra fremmede.

Det samme gælder Svend og Børges børn og børnebørn. Begge har børn, der er aktive i klubben og begge har børnebørn, der spiller i klubbens ungdomsafdeling.

Udnævnelsen af de 2 æresmedlemmer blev fulgt til dørs af kæmpe klapsalver fra de frivillige hjælpere, der var samlet for at fejre det frivillige arbejde i Borup Idrætsforening.

Svend Mogensen takkede på egne og Børges vegne for den store ære, det var at blive æresmedlemmer. Han oplyste, at de begge var meget beærede over at være blevet æresmedlemmer. Han har været stolt over at være med til at videreføre det arbejde, som hans forældre gennem mange år har været med til at bygge op, og han er stolt over at have været med til at give Borup Idrætsforening mulighed for at stille faciliteter til rådighed for hans børnebørn.

Den samlede bestyrelse ønsker de 2 nye æresmedlemmer tillykke med udnævnelsen. Det har bestemt ikke været ufortjent. Idrætsforeningen er stolte over, at kunne udbygge listen over æresmedlemmer med hele 2 personer på én gang.

Se særskilt opslag om medhjælperfesten på dette link.

Se kriterier for udnævnelse af æresmedlemmer i Borup Idrætsforening på dette link.

55 frivillige hjælpere samlet til medhjælperfest i Borup Idrætsforening. 

 

Poul Johannesen med de 2 nye æresmedlemmer og "Stambordet" ved medhjælperfesten. 

 

Annoncesponsor for dette opslag er: