Tilbud til Fjordklyngens mountainbikeere på søndag

Der bliver mulighed for at få gode naturoplevelser som dette under søndagens prøveløb.

Fjordklyngens Cykelklub er nu en realitet efter den stiftende generalforsamling sidste torsdag. Allerede i starten af februar er cykelklubben vært for et større mountainbike orienteringsløb i samarbejde med cykelklubber i Skive, Løgstrup og Viborg. Fjordklyngens Cykelklub står for afviklingen af løbet i februar, mens de øvrige klubber har hvert deres eget løb i vinterens andre måneder.

Der er mange ting, der skal lykkes for, at cykelklubben kan afvikle cykelløbet ordentligt. Der skal laves kort med poster, opgaver til de enkelte poster, indskrivning af deltagere og registrering af resultaterne. Der er udfordrende og meget spændende for den nystiftede klub.

Cykelklubben har brug for at få prøvet færdighederne af inden arrangementet i februar. Derfor håber cykelklubben, at der er nogen af områdets cyklister, der har lyst til at prøve kræfter med et prøveløb søndag den 21. januar fra Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Prøveløbet bliver nærmest et lille kursus i cykelorienteringsløb, for der bliver inden løbet orienteret helt på grundniveau.

Alle, der har lyst til en cykeltur i Fjordklyngens smukke natur på søndag med første start ca. kl. 1000 opfordres til at prøve denne form for cykeltur, hvor orienteringssans og almen viden kombineres med en cykeltur på mountainbike eller en lignende robust cykel. Cyklisterne vælger selv sin rute mellem posterne. Normalt er det en blanding af asfaltkørsel og kørsel på grusveje og stier. Der er ikke indlagt svære momenter i cykelløbet, så alle kan være med.

Grundlæggende er der sat 15 poster ud i området. Opgaven går ud på at køre ud til så mange poster som muligt på 1½ time og svare på et spørgsmål på posten. Derefter videre til næste post. Deltagerne følges ad 2 og 2. Til søndagens prøveløb kan man komme med en makker, som man kender, eller man kommer og finder sammen med en anden cyklist på dagen. Prøveløbet på søndag er gratis for deltagerne.

Inden løbet søndag er der som oplyst orientering om, hvordan løbet afvikles. Mød derfor op i god tid. Vi tænker at orientere fra kl. 0930. Der er mulighed for at købe en øl eller en sodavand efter løbet.

Se evt. mere om vinterens MTBO Vintercup Midtjylland på Facebook på dette link.

Herover et eksempel på, hvordan posterne er angivet på kortet.