Afslutningsfest 2018 i Borup Idrætsforening

Lørdag den 17. november holdt Borup Idrætsforening afslutningsfest i Låstrup Forsamlingshus. 50 deltagere var mødt frem for at gøre status på den forgangne sæson.

Formand Poul Johannessen bød velkommen til gæster og arrangører. Karin og Kurt Elkjær havde igen i år fremstillet det herligste måltid med forret bestående af ananasringe med tunmusse og flutes. Derefter hovedret med grillstegt oksefilet, flødekartofler og salat. Herefter kaffe og sødt. I baren bød Sofie og Mette på alskens drikkevarer til forbrugervenlige priser, så der var rig mulighed for at få skålet og få sig en tår over tørsten.

Serie 4 herrer:

Da forretten var sat til livs, orienterede assistenttræner Flemming Lund om årets gang for klubbens andethold, der nu i 2 sæsoner har spillet i serie 4. Både i foråret og her i efteråret, var sæsonen præget af nogle hårde kampe med stærke modstandere. I foråret lykkedes for holdet at holde sig i serie 4, men i her i efteråret har holdet grundet mange skader og udlån af spillere til førsteholdet måttet tage en nedrykning til serie 5. En nedrykning, der nok svarer meget godt til klubbens formåen på nuværende tidspunkt.

Anfører for serie 4, Joachim Hvid takkede Flemming for en stor indsats som træner og holdleder for andenholdet i det forløbne år.

 

Efter middagen takkede Majbritt Skovgaard Møller køkkenholdet for den fantastiske gode mad, som fra alle sider blev rost rigtig meget. Majbritt oplyste, at Karin og Kurt fredag kom hjem fra ferie, men at de i god tid havde planlagt aftenens fest, så de kunne tilberede maden alligevel.

Serie 6 herrer:

Holdleder Kenni Elkær takkede på vegne af serie 6 Niels Klausen for 5 super gode år som træner i Borup Idrætsforening, og for den tid, hvor Kenni selv spillede på førsteholdet under Niels. Han oplyste omkring serie 6, at året 2018 havde budt på en dundrende succes. Hele 53 mål er der blevet scoret, og det bragte holdet til en 4. plads i forårssæsonen og en klar 2. plads i efterårssæsonen. Holdet er blevet beriget med mange nye unge spillere, så mange har fået deres fodboldevner prøvet af på holdet. Holdlisten tæller hele 43 forskellige spillere over sæsonen.

Serie 3 herrer:

Træner Niels Klausen fortalt om hans 5 år som træner i Borup Idrætsforening og takkede klubben for godt samarbejdet gennem tiden, der er gået. Han oplyste, at det forgangne efterår har været ét af de mere stabile i hans periode i klubben. I de 5 år han har været træner i Borup IF, har han haft over 60 forskellige spillere med på førsteholdet. I den forgangne sæson har der tort set været en fast trup på 12 spillere, som har spillet de fleste kampe krydret med få ekstra spillere fra andenholdet. Ifølge Niels Klausen har det været en spændende udvikling, og rigtig mange unge spillere, der i dag er nogle af de bærende på førsteholdet.

Niels gav udtryk for, at han var taknemmelig for den store opbakning, der har været til træningslejren med over 30 spillere i foråret. Heraf flere som var med for sociale sammenholds skyld og ikke blot for at træne fodbold.

I foråret sluttede serie 3 holdet på en flot 4. plads, hvilket var helt tilfredsstillende og efter holdets målsætning. I årets sommerturnering Fjends Cup, deltog Borup igen i år. Holdet var der, men leverede en sløv indsats. Nogle nye spiller blev spillet ind på holdet, så lidt godt kom der da ud af deltagelsen. Desuden havde holdet den store ære, at vinde Fair-play pokalen for hele turneringen, så en pokal kom da også i hus.

I efteråret blev en ny målmand spillet på banen. Ruben Pedersen overtog efter Christian Mønsted, der udgik med en svær skulderskade til en træning i foråret. Holdet sluttede igen på en flot 4. plads i en stærk pulje, så igen et resultat, der var helt efter holdets målsætning. I efteråret blev der dog scoret dobbelt så mange mål, som i foråret, så der har også været fremgang at spore.

Niels Klausen takkede for 5 gode år i Borup Idrætsforening. Der er taget mange beslutninger i de forløbne år. Han kan se tilbage med tilfredshed og sige, at der ikke var nogen af de mange beslutninger i årenes løb, som han ville have håndteret anderledes nu. Niels takkede også holdleder Poul Børge Tovgård for et fantastisk samarbejde igennem årene på førsteholdet.

Holdleder Poul Børge Tovgård tog ordet og takkede Niels Klausen for det seriøse stykke trænerarbejde, som Niels har lagt i klubbende i de 5 år. Det er ikke alle trænere, der kommer med den indstilling, at der både skal trænes fodbold og deltages i det fælles arbejde, som det er at drive en fodboldklub. Niels har været rigtig god til at lokke spillerne med til træningslejre, fodboldfester, byfester mv.

Tak til træner Niels Klausen

Formand Poul Johannessen tog ordet og takkede på Borup Idrætsforenings vegne Niels Klausen for 5 fantastiske år i trænergerningen for den lokale klub.

Han oplyste, at han var sikker på, at Niels Klausen gennem årene har været hele følelsesregisteret igennem, og han remsede op: Glæde, lettelse, vrede, overraskelse, tvivl, opløftet, sur, forbavselse, træt, godt humør, rasende, frisk, lykkefølelse, smerte og mange andre. Det er mange ord og følelser at forholde sig til som træner, og Niels har haft brug for dem alle, når et hold på 14 mand skulle sættes med kontakt til over 20 spillere, inden kabalen kunne gå op.

Poul oplyste, at han er sikker på, at Niels helt klart er en person, som vil kæmpe meget langt for de spillere, som står til hans rådighed, og det er bemærket, at Niels har gjort et stort arbejde for, at de unge fodboldspillere selv skulle tage deres del af ansvaret ved de fælles opgaver og arbejdsdage, der har været i klubben.

Poul bemærkede, at det var tydeligt, at Niels havde et stort ambitionsniveau som træner og som spiller. Den store fodboldinteresse, har gjort Niels til en omfavnende person i de 5 år, hvor Niels har været en aktiv del af Borup IF. Der har i Niels’ regeringstid været stor udskiftning af spillere, der har været med i klubben i kortere eller længere tid. Nogle, både unge og ældre rutinerede spillere, som har været styrken på holdet, har af forskellige årsager måttet give slip på fodbolden, og det har helt sikkert stillet mega store krav til træneren på sidelinjen for at få holdet til at funkere på banen. Det er lykkedes til alles fulde tilfredshed.

Andre klubber har med misundelse kikket med i, hvordan Borup Idrætsforening er lykkedes med at skabe sammenhold og opbakning. Det gælder både til fodbolden og til andre aktiviteter i området.

Poul ønskede Niels og familien al mulig held og lykke i den fremtidige gerning, og gav udtryk for, at han håbede, at Niels vil mindes sin tid i Borup IF med glæde.

Årets spillere:

Serie 3 herrer:                             Frederik Hvid

Serie 4 herrer:                             Lasse Braad Jensen

Serie 6 herrer:                             Simon Haubro

Træningsflid herrer:                      Frederik Hvid

Årets spillere SUB09:

Jyllandsserie Damer:                    Kathrine Bach Møller

Serie 2 damer:                            Line Nielsen

Træningsflid damer:                     Anna-Kathrine Mikkelsen

Kridterholdet:

Årets Kridter 2018:                      Thomas Mikkelsen

Dameafdelingen og klubbens kridtere holdt i år deres afslutning ved særskilte arrangementer, der foregik i forrige weekend.

 

 

  

Årets Byfesttema 2019

Byfestudvalget afslørede årets byfesttema for 2019. Temaet er ”Det Blå Ocean”. Et maritimt tema om sømænd og havet. Kun fantasien sætter grænser for, hvad temaet kan indeholde, så nu kan lokalbefolkningen begynde at udvikle idéer til udsmykning og aktiviteter for det kommende års byfest, der for en gangs skyld er flyttet til uge 27 i stedet for uge 26. Byfestudvalget opfordrer til, at alle sætter kryds i kalenderen og melder sig til de forskellige udvalg, der snart begynder at udvikle byfesten.

Årets BIF’er 2018

Det er en gammel tradition, at Borup Idrætsforenings ærespris ”Årets BIF’er” udnævnes af sidste års BIF’er. I 2017 var det Preben Mortensen, der løb med den ærefulde titel, og det var så ham, der suverænt udnævner en ny mand på posten.

Preben Mortensen tog ordet og oplyste, at det havde været enormt svært at udvælge én af Borup Idrætsforenings rigtig mange frivillige hjælpere frem for de øvrige. Der findes et hav af frivillige hjælpere og rigtig mange underudvalg, der alle arbejder til fælles bedste for Borup Idrætsforening.

Preben har dog valgt den person, som han i år synes fortjener det skulderklap, som det er at blive udnævnt til Årets BIF'er. I 2018 er valget faldet på en ung mand, som har vist en fantastisk indstilling til det store arbejde, som det er at drive en idrætsforening som Borup IF.

Årets BIF'er 2018 meldte sig allerede som 20 årig til bestyrelsen, hvor han fortsat sidder. Han er med i flere underudvalg og gør et stort arbejde for at få tingene til at fungere. Han er desuden altid villig til at påtage sig opgaver, når der er brug for en hjælpende hånd.

Han er aktiv fodboldspiller i klubben og har spillet på alle klubbens hold. Han sidder i Byfestudvalget, Fodboldudvalget, deltager altid i arbejdsdage, ordner telt og gulv ved den årlige byfest, hjælper til i Borup-kiosken på Energi Viborg Arena ved Viborg FFs hjemmekampe. Han dømmer ungdomskampe og har været med til at afvikle klubbens fodboldskole arrangeret af DBU.

Den ærefulde titel gik i 2018 til Joachim Hvid, der til stående klapsalver fik overrakt vandrepokalen fra Preben.

Kæmpe tillykke til Joachim Hvid, der stolt kunne bære vandrepokalen hjem, indtil den næste år skal deles videre til en anden BIF’er, der udnævnes af ham.

Årets Engtrampere 2018

Ud over æresprisen som Årets BIF’er, er der i klubben hvert år siden 1991, blevet udnævnt en ”Årets Engtramper” og en ”Årets Engtramperinde”. Første modtager af prisen var i 1991 Klaus Gubbi Kristensen, der fortsat er aktiv fodboldspiller i Borup IF, og som også var med til afslutningsfesten. Ligesom med Årets BIF’er udnævnes de nye engtrampere af den siddende engtramper. På herresiden var det Paw Brøns og på damesiden var det Mie Lyngsøe Lund, der begge havde fundet en værdig modtager af titlen og den tilhørende trøje.

Fælles for modtagerne er, at det skal være en person, der er en god kammerat, som spreder humør omkring sig i såvel kamp og til træning, som uden for banen.

Paw Brøns kaldte Kaspar Vad ud som modtager af den ærefulde titel på herresiden, mens Mie Lyngsøe Lund udnævnte Eva Nielsen, som den nye modtager af titlen. Under normale omstændigheder er det de tiltrædende engtrampere, der åbner dansegulvet. Det lykkedes ikke i år, da Eva Nielsen var fraværende på grund af familiefest i København.

Konkurrencetid

Efter en god middag, uddeling af årets pokaler og udnævnelse af Årets BIF’er og Engtrampere, var det tid til underholdning. Majbritt Skovgaard Møller kaldte Niels Klausen, Flemming Lund og Kenni Elkjær på banen. De skulle hver stille med et hold, som dystede i finurlige konkurrencer med bordtennisholde, blyanter mv. Efter det festlige indslag var baren åben for alle, og der blev festet til ud på de små timer.

 

SUB09 Fodboldafslutning

Kvinderne i SUB09 fodboldsamarbejdet holdet sin afslutningsfest sammen med herrerne fra Ulbjerg IF i 2018. Traditionelt skiftes kvinderne til at holde sin afslutning med herrerne fra Borup IF og Ulbjerg IF, og har gjort det på den måde siden klubben blev stiftet i 2009.

Anførerne Maria Johansen og Line Østergaard Larsen holdt en tale for træner Kristian Dam Kjær, der nu har gennemført sin første sæson i klubben, og som til spillernes store glæde netop har tegnet kontrakt for endnu en sæson.

Træneren fik overbragt en kurv med lidt godt til ham og familien. Han fik desuden et par sjove personlige gaver i form af et par strømper med net imellem de 2 strømper og en mixed musik CD. Historien bag strømperne er, at træneren bidrager til festkassen, når der laves tunnel på ham, så med de nye strømper, kan han spare lidt på sit bidrag fremover. Historien bag den mixede CD er, at fodboldspillerne har oplevet, at hans musiksmag er meget fast centreret omkring gamle slagere som ”Lonnie fra Berlin” og lignende gamle musiknumre.

Det forlyder, at træneren blev enormt beæret og glad for de praktiske og gode gaver.

Til Else Astrup, der har været holdleder på serie 2 kvindeholdet, blev rost for sin store indsats for kvindefodbolden. Specielt hendes indsats for spillerne på Serie 2 holdet har været ekstraordinært. Alle ved hvor svært det kan være at stille hold, når der hele tiden lånes spillere ud til førsteholdet, så det har været en kæmpe opgave at stille fodboldspillere til serie 2 holdet.

Else fik overbragt en gavekurv med plejeprodukter til hendes mange skavanker. Hun blev synligt glad for kurven.

Jyllandsserie Kvinder

Træner Kristian Dam Kjær takkede for den fine modtagelse, som han fik som ny træner i foråret 2018. Han har været yderst tilfreds med at blive træner for den flok kvinder, som de 2 hold består af. Han gav udtryk for, at han synes, at pigerne er en herlig flok, selv om der nok bliver snakket ret meget en gang imellem.

Forårssæsonen var rigtig god med flot opbakning til træning hver eneste gang. Det har haltet lidt mere her i efteråret, hvor det har været svært lave god træning. Antallet af deltagere i træning skyldes nok til dels de mange skader, som spillerne er løbet ind i gennem sæsonen.

Kristian oplyste, at han glæder sig til igen at stå i spidsen for jyllandsserie kvinderne i det kommende år. Ét år er ifølge træneren for lidt til at vise, hvad holdet kan bygges op til. Træneren oplyste, at han ser frem til den kommende sæson.

Serie 2 Kvinder

Holdleder Else Astrup takkede de mange spillere, som i den forløbne sæson har støttet op om kvindefodbolden i klubben.

Hun talte varmt om begrebet ”hygge”, som altid er i fokus på serie 2 holdet. Det skal altid være sjovt at gå til fodbold, uanset om man vinder eller taber. Derfor har det også været dejligt at stå i spidsen for en flok glade piger, som er indstillet på at man skal kunne ”hygge” sig med en god gang fodbold og en god tredje halvleg.

Annoncesponsor for dette opslag er: