Juletræstænding 2016

Juletræstænding 2016

Søndag den 27. november kl. 1900 havde menighedsrådet for Låstrup Sogn og Låstrup Lokalråd i fællesskab arrangeret gudstjeneste og juletræstænding. I dagens anledning var der kommet lys på kirken, så den nu igen tager sig flot ud i den mørke tid her op til jul.

45 af byens borgere støttede op om arrangementet, der samtidig var sognepræst Ulrik Pilemands sidste gudstjeneste i Låstrup Kirke. Han drager nu videre til sit nye embede i Vejby- og Tibirke Sogne i Nordsjælland. Gudstjenesten startede med, at årets adventskrans skulle tændes. Hertil fik sognepræsten hjælp fra Asger Ambrosius, der måtte op på trappestigen for at nå den flotte krans, der hænger i korbuen.

Efter højtideligheden i kirken gik alle til Enghaven. Det blev kort diskuteret, om borgerne skulle påkalde sig nissernes eller englenes hjælp til at få lys i træet. Præsten plæderede for, at det er englene, der kommer med julens budskab, så det måtte også være dem, der bedst kunne hjælpe med at få lys i træet. Således blev englenes hjælp påkaldt. Allerede ved andet råb, lykkedes det at få lys i træet.

Derefter var der gløgg og æbleskiver i våbenhuset serveret af Låstrup Lokalråd ved. Morten Nielsen og Ole Kruse.

Det blev til endnu en hyggelig stund i Låstrup Kirke for byens borgere.

På vej til og fra kirken kunne borgerne konstatere, at Enghaven og kirken ikke er de eneste, der er kommet i julehumør. Peter har fået sin flotte julebelysning af Bakkegården opgraderet, så lysene nu kan ses både fra syd- og nordsiden.

Låstrup går derfor beredte julen i møde. Alle glæder sig til en hyggelig tid her op til jul. Allerede næste søndag er der mulighed for at deltage i endnu et arrangement i Låstrup Kirke, idet julen synges ind med lokale sangere. Se mere om det i nyhedsbrevet og her på siden senere på ugen.

Se alle Jacobs billeder på dette link.