10 år med cykelsti og tunnel i Låstrup

Peter Lyngsøe Lund klipper snoren til cykelstien med hjælp fra Bjørn Vest fra det daværende Viborg Amtsråd. 

Cykelsti indvielse i Låstrup for 10 år siden. 

Her i efteråret 2016 er det 10 år siden, at det endelig lykkedes for borgerne i Låstrup at overbevise det daværende Viborg Amt om at der skulle bygges en cykelsti fra Låstrup til Skals. Eller i hvert fald første etape af cykelstien langs med Løgstørvej. 

Samme år var det lykkedes at få selvsamme Amt til at lave en tunnel under Løgstørvej, så beboerne på Vejlebakken kunne komme sikkert til og fra Låstrup og via cykelstien videre til Skals. 

Da det endelig lykkedes at få gennemført de 2 projekter, var det efter rigtig mange års kamp med skrivelser, trafiktællinger og ikke mindst frygt for, at der skulle dødsulykker til, inden der kunne komme gang i arbejdet. Så galt gik det heldigvis ikke og mange nyder dagligt cykelstien og den sikre vej ud til Simested Å med den flotte udsigt til Hjarbæk Fjord. 

Det var 2 gode og vigtige sejre for borgerne i Låstrup. Cykelstien er i 2014 gennemført, så den går helt fra Låstrup til byskiltet i Skals, så vores børn og borgere kan færdes sikkert hele vejen til fritidsaktiviteter og skole i Skals. 

Se Viborg Stift Folkeblads opslag om indvielse af cykelstien på dette link. 

Se billeder fra arrangementet på dette link. 

Gode minder og sjovt at gense de efterhånden gamle billeder.