Låstrup-Skals Børneklub til Børnefestival i Haderslev

Låstrup/ Skals Børneklub på Børnefestival i Haderslev

Fredag d. 16 marts satte Låstrup/ Skals Børneklub med 13 børn og voksne kursen mod Haderslev i bus, for at deltage i Børnefestival i weekenden. Over 1.000 børn og ledere fra KFUM og KFUK i Danmark var samlet til Børnefestival i Haderslev. Ud fra temaet ‘De levende brikker’ oplevede børnene, at vi alle er vigtige og unikke brikker i et større puslespil.

Det var trætte, men glade, børn, der søndag eftermiddag vendte hjem efter en oplevelsesrig weekend på Børnefestival i Haderslev.

Aktiviteterne foregik i Haderslev Idrætscenter, hvor der blev der danset, leget,dystet og sunget. Godt klædt på i varmt tøj - var børnene også på byløb i Haderslev. Her kom de omkring eventyr og bibelfortællinger i Domkirken og ved Damparken, hvor de også selv skulle kaste sig ud i tillidsøvelser og gribe hinanden.

Festivalen sluttede af med en 110 % børnevenlig gudstjeneste i Idrætscenteret.

De levende brikker

Temaet for Børnefestival var ‘De levende brikker’. Det dækker over, at vi har brug for hinandens forskelligheder; hverken den enkelte brik eller fællesskabet kan bestå uden hinanden.

Det oplevede børnene bl.a. under en markedsdag i Haderslev Idrætscenter, hvor de i to store hold dystede om at samle flest af 300.000 puslespilsbrikker ved bl.a. menneske-bordfodbold, hønseskidning og kareoke.

Om aftenen fik værterne Merete og Jonas børnene med på masser af skøre konkurrencer og danse til det store festlige show. Der var også optræden af drengegruppen High Five, som er en del af Haderslev Drengekor. Der blev helt stille i salen, da drengene med lyse sopranstemmer sang numre som ‘Amazing Grace’ og ‘Den jeg er’ af Rasmus Seebach. ”De er godt nok go’e”, lød det både fra Mark Hargaard Rigtrup og Frederik Raaby Østergård, og de andre børn nikkede samtykkende, mens de lyttede koncentreret til drengene på scenen. Efterfølgende bragede klapsalverne løs.

Det var ligeledes et stort hit, da fodboldspilleren Brian Mengel “Brizze” kom på scenen og viste tricks. Begejstringen var stor - ikke mindst fra børnene i Låstrups Børneklub, da boldtalentet efterfølgende stillede op til gruppebilleder og autografer.

Lyst til fællesskabet

Børnefestival arrangeres af KFUM og KFUK i Danmark hvert andet år - hver gang et nyt sted. I år var det KFUM og KFUK i Haderslev, der var værter, og her havde de frivillige arrangører brugt halvandet år på at arrangere weekenden, der i alt har haft omkring 400 frivillige.

Om Børnefestival

Børnefestival er for børn fra hele Danmark i alderen 6-12 år. Den afholdes af KFUM og KFUK i Danmark hvert andet år - hver gang et nyt sted. I år var det KFUM og KFUK i Haderslev, der er værter. Næste Børnefestival afholdes i Thisted i 2020.

www.børnefestival.dk