Affaldsindsamling i Låstrup 2018

Der var overvældende tilslutning til den årlige affaldsindsamling i Låstrup og omegn, da Låstrup Lokalråd i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening indbød til fælles indsamling af affald langs vejene i lokalområdet. 40 personer herunder 8 børn mødte frem til fælles rundstykker på Kulturcenter Værestedet i Låstrup, hvorfra indsamlingen udgik.

De mange indsamlere betød, at området kunne udvides, så hele Borup kom med i indsamlingen i år, og en del af indsamlerne gik fra til en miniarbejdsdag på Borup Stadion, hvor idrætsforeningen skal i gang med at renovere multibanen med kunstgræs og nye bander.

Efter fælles rundstykker fordelte Rene Storgaard Madsen de forskellige veje, så området kunne dækkes helt ind mod vores naboer i Skals og Nr.Rind. Derefter var det ud på vejene med plasticposer i hånden. Børnene fik ruten gennem Låstrup By til legepladsen på Borup Stadion, mens de voksne og mere modige fik vejene på landet og grøfterne langs Løgstørvej.

Efter 2 timers samling mødtes de mange samlere igen på Kulturcenter Værestedet, hvor Låstrup Lokalråd var værter ved en fælles øl og sodavand. Rene Storgaard Madsen takkede for indsatsen. I alt blev samlet hen hel trailerfuld affald, der skønnedes at veje 300 kilo. Det skønnedes, at der var samlet 150 dåser og flasker langs vejene.

Generelt var meldingen, at der ikke var så meget affald langs vejene, som vi tidligere har oplevet, så der var plads til at gå til bunds i grøfterne, så der kunne komme noget pi poserne.

Låstrup Lokalråd er yderst tilfredse med indsamlingen. Vi kan nu gå foråret og konfirmationerne i den kommende weekend i møde med fine rengjorte grøfter og naturområder i Låstrup og omegn.

Se flere billeder fra dagen på dette link.